Start > Bloggen, Freelance tekstschrijver, Persoonlijk, Teksten schrijven > Hoe houd je je bedrijf draaiende met een ziek kind?

Hoe houd je je bedrijf draaiende met een ziek kind?

Tips voor ouders die freelancen

Denk je eindelijk alles op de rit te hebben als freelancende jonge moeder. Zaken gaan goed, tekstaanvragen stromen binnen en dan wordt je kind ziek. Dit overkwam mij een tijdje terug. Mijn dochter van één had opeens enorm hoge koorts, wilde niet meer eten of drinken en sliep alleen maar in mijn armen. Heel erg zielig natuurlijk, maar je denkt ook ‘’daar gaat mijn hele schema’’.

Als freelancer moet je direct handelen

Gelukkig hebben de meeste klanten begrip voor je situatie en het eerste wat je dan ook moet doen, is klanten inlichten en deadlines en afspraken verzetten. Je prioriteiten worden even helemaal door elkaar gehusseld. Natuurlijk wil je voor je kind zorgen, maar je bedrijf moet ook verder. En met een paar voorzorgsmaatregelen kun je dit uitstekend combineren.

Zorg voor een vangnet

Vraag je partner, vriend(in) of een ander betrouwbaar persoon om de grootste klappen op te vangen. Vertel ze (op tijd) over jouw manier van werken. Stel een lijst samen met de belangrijkste zaken die draaiend gehouden moeten worden. Hoe zit het met uitstaande betalingen? Waar staan je afspraken? Welke wachtwoorden gebruik je?

Werk vooruit

Elke week publiceer ik een nieuw artikel op mijn website. Ik zorg er altijd voor dat ik één of twee blogs achter de hand heb voor dit soort noodgevallen. Zo blijft alles gewoon doorlopen.

Automatiseer zo veel mogelijk

Zorg ervoor dat je je mails blijft beantwoorden. Lukt dit niet, zet dan een automatisch afwezigheidsbericht aan. Zorg er daarnaast voor dat je blogartikelen automatisch worden getoond op diverse sociale media en check regelmatig of er reacties zijn en reageer hierop.

Werk mobiel

Met draadloos internet kun je overal werken. In deze beruchte ziekweek heb ik in de meest rare posities gewerkt. Kind slapend op schoot met laptop op de armleuning. Tweets en mails sturen vanuit het ziekenhuis. Mobiel werken is echt een uitkomst. Zo kun je af en toe toch reageren op vragen of een mail versturen. Heb je aanvullingen of andere ervaringen? Ik hoor het graag.

Lees ook:

Neem nu contact op met inQt en ontvang een vrijblijvende offerte.

 

 

Deel dit bericht
 1. 4 november 2012 op 13:49 | #1

  Leuk om eens een dergelijk stukje te lezen van een collega-freelancer, heel herkenbaar ook. (Hoewel het kind in mijn geval een stuk ouder is.) Bedankt voor de tips, hoewel ik niet snel een automatische afwezigheidsmelder zou gebruiken. Mijn bedrijf staat immers geregistreerd op mijn woonadres, en ik heb niet graag dat de hele goegemeente weet dat ik niet thuis ben.

 2. Martine Bouwes
  9 november 2012 op 13:39 | #2

  Bedankt voor je reactie Linda.

 1. 7 februari 2013 op 12:43 | #1
 2. 26 juni 2013 op 08:26 | #2
 3. 5 november 2013 op 17:47 | #3
 4. 5 november 2013 op 17:56 | #4