Start > Bloggen, SEO Teksten, Usability websites > De plug-ins van WordPress waar ik niet zonder kan

De plug-ins van WordPress waar ik niet zonder kan

Hulpmiddelen van een freelance tekstschrijver

WordPress is één van de populairste (open source) pakketten voor het bouwen van websites en weblogs. En niet voor niets. Naast uitgebreide zoekmachine optimalisatiemogelijkheden is WordPress zeer gebruiksvriendelijk. Ik heb totaal geen technische kennis, maar zelfs ik kan me (met af en toe een beetje hulp) uitstekend redden met mijn WordPress website.

In dit artikel vertel ik je over een aantal plug-ins (toepassingen) waar ik niet meer zonder kan.

Voor je vindbaarheid

WordPress is ideaal als je veel teksten publiceert. Om hoog in de zoekresultaten te komen helpen SEO-plugins, zoals All In One SEO Pack en XML Sitemap. Deze en andere plug-ins zorgen ervoor dat Google je website eenvoudig en snel kan indexeren.

Om teksten te  ordenen

Ik publiceer elke week een blogbericht op mijn website. Ook als ik op vakantie ben of ziek in bed lig, gaat dat gewoon door. Dit kan omdat ik alles eenvoudig kan inplannen, bijvoorbeeld met een editorial calender. Zo weet ik precies welke post wanneer wordt gepubliceerd. Daarnaast is er ook zoiets als een content schedular, die aangeeft wanneer je opnieuw naar je teksten moet kijken.

Maak het eenvoudig om te delen

Maak het eenvoudig voor je bezoekers om interessante informatie te delen. Er zijn diverse WordPress plug-ins, zoals AddToAny en ShareBar, waarmee je delen via sociale media eenvoudig maakt. Zo heb ik een Tweet button en een Facebook ‘Like-knop’ op mijn site.

Klantvriendelijke plug-ins

Maak het eenvoudig voor bezoekers en klanten om op elk moment van de dag contact met je op te nemen. Een contactformulier is laagdrempelig. Ik gebruik Contact Form 7, op mijn site. Hiermee maak je snel en eenvoudig een eigen contactformulier.

Hou het simpel

Dit zijn maar een paar voorbeelden van hulpmiddelen die mijn werk als tekstschrijver eenvoudiger maken. Het mooie van WordPress is dat het nooit stil staat. Er zijn altijd nieuwe plug-ins, functionaliteiten en widgets te krijgen voor je website. Maar dit kan ook een valkuil zijn. Zorg er altijd voor dat het iets toevoegt en dat het geen rommeltje wordt.

Bekijk je website en je teksten altijd vanuit je bezoeker. Zorg ervoor dat het direct duidelijk is wat er moet gebeuren, een rustige uitstraling en een prettige indeling helpen daarbij.

Lees meer:

Heb je zelf plug-ins waar je niet zonder kan of heb je andere goede tips? Laat het me weten!

Tekstschrijver nodig? Neem contact op met inQt Teksten.

Deel dit bericht