Start > Teksten schrijven > Waarom bloggen werkt

Waarom bloggen werkt

Bereik meer klanten met een blog

Iedereen kan een blog schrijven. Je hoeft echt geen briljante schrijver te zijn om te beginnen. Oefening baart kunst.. Het gaat vanzelf beter. Ik ben nu meer dan een jaar aan het bloggen over mijn werk als online tekstschrijver. Het is erg leuk om te doen, maar voor mij is het ook één van de meest effectieve manieren om nieuwe klanten te krijgen.

In dit artikel lees je tips die mij erg hebben geholpen in het afgelopen jaar.

Angst voor blogs

Jarenlang was ik heerlijk anoniem aan het schrijven voor bedrijven of bureaus. Nooit verscheen mijn naam bij een artikel en bij die gedachte alleen al kreeg ik het benauwd. Tegenwoordig kan ik me daar totaal niet druk om maken. Minimaal één keer per week verschijnt er een artikel met mijn naam erboven.

Gewoon doen

Begin gewoon met schrijven, iedereen heeft het moeten leren. Wees niet te kritisch op jezelf. Je hoeft niet alles direct online te zetten, maar schrijf elke dag een stukje. Natuurlijk heb je niet elke dag evenveel inspiratie om te schrijven, maar verplicht jezelf om te gaan zitten en begin met typen.

Waar word jij enthousiast van?

Schrijf over dingen die je interesseren en boeien. Gebruik daarbij je eigen ervaringen. Bedenk wel dat je bezoekers er wel wat aan moeten hebben. Je kan dus best over jezelf praten, maar het moet wel relevant zijn voor je bezoekers. Persoonlijke verhalen spreken vaak meer aan dan afstandelijke teksten, maar je hoeft niet elk detail van je leven te delen. Bezoekers willen graag weten hoe je ze verder kan helpen.

Wees niet bang

Je weet nooit precies wie je blog leest en dat kan best een enge gedachte zijn. Maar laat je niet weerhouden door die gedachte, blijf schrijven. Ik schrijf over mijn werk en veel mensen zijn verbaasd dat ik zoveel informatie zomaar ‘’weggeef’’ op mijn blog. Iedereen kan het lezen, ook je concurrenten. Maar voor mij blijkt dit juist heel goed te werken.

Eenvoudig meer klanten krijgen

Door te schrijven over de dingen die ik doe en me interesseren bereik ik onder andere (potentiële) klanten. Je maakt het zo eenvoudig voor ze om je te vinden en kennis te maken met je werk. Schrijf daarom in de taal van je bezoekers.

Heb jij ook goede (of slechte) ervaringen met het schrijven van een blog? Laat het me weten.

Meer artikelen over het schrijven van een blog:

Deel dit bericht