Start > Teksten schrijven, webteksten > Voldoen jouw webteksten aan de eisen van klanten?

Voldoen jouw webteksten aan de eisen van klanten?

Vragen die een potentiële klant stelt

Ik ben nu 6 maanden zwanger en mijn zoektocht naar allerlei babyspullen is begonnen! Ik struin het web af naar autostoeltjes, babywagens andere babybenodigdheden. Maar soms zie ik door het bomen het bos niet meer, wat een keuze! Natuurlijk wil ik het beste voor mijn kind, maar ik wil als zuinige Fries zeker niet teveel betalen én verzekerd zijn van goede service.

Gelukkig heb ik een babyexpert (@mamavanmees) in mijn omgeving die me helpt bij het maken van de juiste keuzes. Maar voordat ik iets online bestel, zijn er altijd eerst een aantal zaken die ik als potentiële nieuwe klant wil weten.

De snelle vragentest voor websites en shops

1. Waarom moet ik je vertrouwen?

2. Waarom moet ik voor jou kiezen en niet voor de concurrent?

3. Wat zeggen andere klanten over je? Staan er referenties en klantervaringen op de site?

4. Zijn er slechte ervaringen te vinden op internet?

5. Stel dat het product me niet bevalt, kan ik het dan ruilen? Welke garanties geef je?

6. Wie ben je en waarom verkoop je deze producten?

7. Wat krijg ik voor mijn geld?

8. Hoe kan ik contact opnemen? Waar en hoe kan ik je bereiken?

9. Ben je te vinden op sociale media? Deel je informatie of aanbiedingen op Facebook en Twitter?

En geeft jouw website of webshop antwoord op al deze vragen?

Bij het schrijven van webteksten is het van belang om bezoekers duidelijke redenen te geven waarom ze bij jouw bedrijf aan het goede adres zijn. Los alle mogelijke bezwaren en problemen op en vertel klanten duidelijk welk voordeel ze hebben als ze met je in zee gaan.

Je hebt maar een paar seconden om potentiële kopers te overtuigen dat ze aan het goede adres zijn. Heb jij nog andere tips of aanvullingen? Ik hoor het graag!

Lees ook:

Deel dit bericht