Start > Bloggen, Teksten schrijven > Tips voor het schrijven en bijhouden van een blog

Tips voor het schrijven en bijhouden van een blog

Blogtips van een schrijvende moeder

Het schrijven van een blog is een goede manier om meer klanten te bereiken. Mijn blogartikelen gaan eigenlijk altijd over mijn werk als freelance tekstschrijver en bijna nooit over mijn privéleven. Maar vóór alles ben ik moeder, wat erg hectisch, vermoeiend, maar vooral fantastisch is. Toch merk ik dat werk en privé elkaar steeds meer overlappen. Niet alleen in mijn blogs, maar ook hoe ik werk. Zo werk ik nu bijvoorbeeld veel effectiever.

Vorige week schreef ik daar al over in Contentmarketing in drie stappen. Deze week deel ik tips die ik als schrijvende moeder heb geleerd en die je helpen bij het schrijven en bijhouden van een (bedrijfs)blog.

1. Planning, planning, planning

Tussen voedingen, flessen uitkoken, hapjes maken, babyzwemmen, troosten, opvang, wassen en ga zo maar door, is het eenvoudig om door te draaien. Eerlijk gezegd gebeurt dit ook wel eens, maar met een goede planning en een vaste routine loopt alles een stuk soepeler.

Hetzelfde gaat op voor het schrijven van blogartikelen. Met een vaste routine weet je waar je aan toe bent, en zul je merken dat je meer gefocust bent en effectiever werkt. Plan genoeg tijd in om regelmatig nieuwe content op je bedrijfsblog te plaatsen.

2. Tot wie richt jij je?

Als nieuwe moeder krijg je veel ongevraagde tips over hoe je je kind moet opvoeden. Mensen vertellen je graag hun mening, bijvoorbeeld over borstvoeding of fles, wel of niet laten huilen en ander advies. Allemaal goed bedoeld ongetwijfeld. Maar volgens mij is er niet één bepaalde richtlijn die werkt voor alle kinderen. Ieder kind reageert anders en heeft een eigen aanpak nodig.

Ook de lezers van je blog hebben verschillende achtergronden en interesses. Weet dus voor wie je schrijft en pas je artikelen aan op je doelgroep.

Lees ook: Spreek jij de juiste mensen aan met je webteksten?

3. Luister en reageer

Mijn dochter zit nu in de fase dat ze eenkennig wordt en graag al mijn aandacht wil hebben als ik in de kamer ben. Ze vindt niks leuker dan samen spelen, zingen en knuffelen. Dit is niet altijd even makkelijk als je ook een deadline hebt.

Ik hoor vaak van klanten dat ze geen tijd hebben om blogartikelen te schrijven, toch moet je er tijd voor vrijmaken. Deel je kennis, maar lees en reageer ook op anderen. Je moet je dus sociaal opstellen, anders heb je er niks aan.

  • Deel je content via sociale media, zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+.
  • Vertel erover in je nieuwsbrief.
  • Schrijf een gastblog of reageer op andere artikelen en verwerk een link.

Lees ook: Sociale media inzetten voor je bedrijf.

Volhouden

Om meer klanten te bereiken met je blog moet je je expertise tonen, problemen oplossen en informatie delen. Met een goede planning, gericht schrijven voor je doelgroep en je sociaal op te stellen kom je een heel eind. Maar je moet vooral doorzetten en volhouden.

Lees ook:

Deel dit bericht