Start > Persoonlijk, Teksten schrijven > Nog 3 dagen..Tips om je deadline te halen

Nog 3 dagen..Tips om je deadline te halen

Het komt steeds dichterbij..

Vrijdag is het zover. Dan komt het hoge woord eruit.. Er moeten nog steeds een en ander geregeld worden voor de bruiloft. Tafelindeling, wel of geen muziek in het stadhuis etc.  Allemaal zaken waar ik nog nooit over heb nagedacht.

Maar de deadline is hard, om 16.00u staat de trouwambtenaar klaar.

Gelukkig heb ik veel ervaring met het halen van deadlines. Als freelance tekstschrijver moet ik naast goed werk, ook op tijd leveren. Al schrijf je de prachtigste zinnen, als je je deadline niet haalt komen weinig klanten bij je terug.

Heb je moeite met het halen van een deadline? In dit artikel geef ik 6 tips (voor bruiden en ondernemers..) voor het halen van deadlines.

1. Maak van deadlines een prioriteit

De meeste mensen hechten niet veel waarde aan een deadline. Als je een deadline niet serieus neemt, lukt het je niet om de eindstreep op tijd te halen. Verklaar de deadline heilig.

2. Maak duidelijke afspraken

Ook als de andere partij niet om een harde deadline vraagt, spreek er toch één af. Het werkt een stuk prettiger als je duidelijke afspraken maakt. Weet precies wanneer de deadline is. Naast de dag, is soms ook het tijdstip van belang.

3. Wees realistisch

Maak geen onhaalbare afspraken. Vertel eerlijk of de deadline realistisch is. Voordat je een einddatum afspreekt is het belangrijk om een slag om de arm te houden. Schat in hoelang je nodig hebt en probeer tijd in te plannen voor onverwachte gebeurtenissen.

4. Maak een overzichtslijst

Weet wat er moet gebeuren en wanneer het klaar moet zijn. Controleer regelmatig deze overzichtslijst. Ik gebruik een excel-bestand voor mijn projecten, maar al schrijf je het op een kladblaadje.. hou het overzicht.

5. Werk je lijst af

Voor mij werkt het prettig om projecten op te delen in stukjes. Zo kan je stap voor stap een project aanpakken en afstrepen van je lijst. Voor elk deelproject plan ik tijd in, zo kan ik goed bijhouden of ik nog op schema zit. Richt je steeds op één onderdeel, vergeet de rest.

6. Tik, tak, tik, tak

Doe er alles aan om je deadline te halen. Als je de deadline niet haalt, neem dan direct contact op met de klant en spreek een nieuwe datum af. En haal deze hoe dan ook.

Twee keer de mist in gaan is niet goed voor je reputatie…

Lees ook:

Deel dit bericht
  1. 18 december 2010 op 21:58 | #1

    Nuttige tips! Zelf hanteer ik ook zo’n lijstje voor het ontwerpen van websites. Soms sla ik een punt over of ga even iets anders doen als ik geen inspiratie heb. Hiermee voorkom ik dat niet te lang bij een punt blijf steken.

  1. Nog geen trackbacks.