Start > Persoonlijk, Teksten schrijven > Hoe overleef je je eerste week na je zwangerschapsverlof?

Hoe overleef je je eerste week na je zwangerschapsverlof?

Weer naar kantoor

Mijn zwangerschapsverlof is nu echt officieel voorbij. Nu moet ik eerlijk zeggen dat er geen week voorbij is gegaan waarin ik niet iets heb geschreven. Geen grote schrijfklussen, maar regelmatig een blogbericht en wat opdrachten voor vaste klanten.

Tips voor werkende moeders

Schrijven was een leuke afwisseling tussen alle hoetsiekoetsie-babytaal en voedingen door. Nu is schrijven tussen de luiers erg gezellig, maar niet altijd even productief. In dit artikel geef ik tips hoe je je eerste week op kantoor overleeft na je verlof.

Ga eerst een dagje proefdraaien

Het eerste waarover je over na moet denken is opvang. Nu heb ik het geluk dat ik, naast een lieve man, zeer behulpzame ouders en schoonouders heb. Maar of je je kind nu naar de crèche of naar familie brengt, het is een goed idee om een keer te proefdraaien. Je hebt dan de tijd om alles uit te leggen en rustig afscheid te nemen.

Ik begon een paar weken geleden met één afspraak buiten de deur. Dat viel me behoorlijk tegen. Ik was snel afgeleid en kon me moeilijk concentreren. Heb ik het flesje wel meegegeven, zijn er genoeg luiers en gaat alles wel goed? Natuurlijk ging alles prima, maar ik was blij dat ik niet meteen een hele dag weg was.

Stel prioriteiten en plan

Na het dagje proefdraaien kun je goed inschatten hoe lang je ’s ochtends bezig bent om de deur uit te gaan. Maak duidelijke afspraken met je partner wie wat doet om het ochtendritueel soepel te laten verlopen. Ik leg ’s avonds alles al klaar, zodat ik de volgende morgen alleen hoef te handelen.

Bepaal nog meer waar je prioriteiten liggen, zowel thuis als op je werk. Doe eerst de klussen die echt moeten, de rest komt wel.

Moeilijke momenten

Ik heb nu net mijn eerste werkweek buiten de deur achter de rug en er is vooruitgang. Ik kan me steeds beter concentreren, maar eerlijk is eerlijk er zijn ook moeilijke momenten (tip: ga geen foto’s bekijken!) en aan het einde van de dag kan ik niet wachten om haar weer op te halen!

Heb jij nog andere tips? Ik hoor ze graag!

Lees ook:

Deel dit bericht
Categorieën:Persoonlijk, Teksten schrijven Tags: