Start > Social Media > Bereik meer klanten via Social Media in minder tijd

Bereik meer klanten via Social Media in minder tijd

Social media benutten met weinig tijd

Iedereen (zelfs ik) kan tegenwoordig een eigen site of blog beheren, dankzij WordPress. Let wel, ik ben een tekstschrijver en zeker geen internetexpert, maar ik ben me de laatste jaren steeds meer gaan verdiepen in internet marketing en social media. Ik heb al veel klanten via Twitter, Facebook en LinkedIn gekregen, dus ik doe wel iets goed.

In dit artikel geef ik tips hoe je meer bereikt met social media in minder tijd.

1. Koppel je blog automatisch aan Facebook en LinkedIn

Zijn al je blogartikelen automatisch te zien in Facebook, LinkedIn en Twitter? Je bespaart veel tijd en energie door dit te automatiseren. Je bereikt snel meer mensen. Natuurlijk moet je af en toe ook ‘’live’’ aanwezig zijn om te reageren, maar dit is een mooi begin.

Ik ben een paar keer per dag te vinden op Twitter en andere sites, maar er zijn dagen dat ik totaal niet aanwezig ben op Twitter, LinkedIn en Facebook. Toch krijgen bezoekers het idee dat ik erg actief ben, dankzij automatische blogberichten die op diverse plekken verschijnen.

Lees ook: 5 tips om je bedrijf te promoten met social media.

2. Gebruik Twitter effectief

Twitter is een goede manier om meer bezoekers te krijgen. Naast een goede plek om je blogberichten te promoten is het dé plek om klanten te vinden en te sparren met collega’s. Het is dus van belang om collega’s en concurrenten te volgen en te reageren op ontwikkelingen. Een handige manier om interessante mensen te volgen is door zoekwoorden in te stellen (bijv. Lists) die met je vakgebied te maken hebben.

Ik weet dat je via sites als Tweetdeck en Hootsuite al je tweets kan plannen. Ik ga me hier in verdiepen, maar gebruik het zelf (nog) niet.

Lees ook: 4 snelle tips om meer klanten te krijgen via Twitter

3. Wees actief op LinkedIn

Zakelijk is LinkedIn het netwerk om je bedrijf te profileren en met interessante relaties in contact te komen. Word lid van groepen binnen je vakgebied. Start een discussie, laat weten wat je doet en wat je voor anderen kan betekenen.

Lees ook: 7 tips om meer klanten via LinkedIn te krijgen

Heb jij ook tips om tijd te besparen en toch meer klanten te bereiken via sociale netwerken? Laat het me weten.

Lees ook:

Contact inQt Teksten

Deel dit bericht